+44 7700015041

Welcome to OxyPap!

Call us: +4477 000 15041
Write us: info@oxypap.com

Mirage Micro Mask System

Be the first to review this product

Mirage Micro Mask System ResMed
€130.00

* Required Fields

resmed

We ship the product in 1 business day.

Call for more information.

Money back guarantee.

Product Description

Details

Dual-Wall Cushions. ResMed has created the dual-wall cushions in six sizes: Kids, Small, Medium, Large, Large Wide, and Extra Large. This cushion is designed to fit the widest range of faces.

Streamline Design. The thinner design opens up the user's line of sight.

Headgear Quick Clips. The headgear comes with quick clips that allow for fast and convenient removal of the mask without the need to re-adjust.

Easy Cleaning. This mask's stream line design includes fewer mask parts for quick and easy cleaning.

 

Improved Diffusion Vent

The Mirage Micro comes with a new diffusion vent that disperses air softly and quieter than before. The exhalation ports are configured in a circular design that greatly reduces the audible sound of exhaled air and redirects the airflow away from your bed partner.


MicroFit Dial

The MicroFit dial allows CPAP users to find the right fit using 24 small incremental adjustments. The dual-wall cushion and forehead move in tandem as the dial is turned. This design is intended to address difficultly with "first time" fittings and ensure that is it not necessary to over tighten the mask's headgear.

Specification

Dimensions:

Height: 155 mm
Width: 91 mm
Depth: 98 mm
 
Sound level:                            
 
22 dB at 1 m
 
Therapy pressure:
4 to 20 sm H2O

Video

Tips

Кога е за предпочитане да използвам маска за цялото лице, вместо само за носа?
Ако дишате предимно през устата, или се получават големи изтичания на въздух от там, маските за цялото лице ще Ви донесат редица ползи. Маската за цялото лице ще спре изтичането на въздух през устата, което би могло да компрометира терапията и да доведе до сухота в гърлото и проблеми с носа. Ако дишате през устата или има голямо изтичане на въздух, няма да приемате пълния обем терапевтично налягане и по този начин няма да достигнете до оптималния ефект от терапията. Дори ако не дишате през устата, все пак има случаи, в които се появяват значителни изтичания на въздух. Това изтичане води до увеличаване на терапевтичното налягане и съответно до понижаване ефекта на терапията. В някои случаи, при пациенти, които се нуждаят от прекалено високи стойности на терапевтично налягане, маската за цялото лице може да бъде за предпочитане пред назалната.


Моят лекар казва, че носът ми е блокиран, поради изкривена носна преграда. Кой тип маска ще бъде подходящ за мен?
Ако имате изкривена преграда, Вие ще дишате предимно през устата, тъй като въздушният поток през носа е блокиран. Маската за цялото лице ще бъде идеалният избор за Вас, тъй като ще позволи да дишате както е удобно и възможно в конкретния момент – през носа или през устата. Ако сутринта гърлото Ви е сухо и раздразнено, вероятно дишате през устата.


По принцип използвам назална мска. Мога ли когато имам настинка да използавм маска за цялото лице? 
Да, можете, въпреки, че не трябва да забравяте, че всеки тип маска има собствени характеристики за потока. В този смисъл, ако използавте ResMed апарат, ще трябва да смените типа на маската от съответното меню на устройството.


Кой тип маска е по-комфортен – назална, или маска за цялото лице?
При всеки е различно. Някои пациенти предпочитат маска за цялото лице, докато други смятат, че назалната е много по-комфортна. Решението трябва да е изцяло индивидуално. Независимо от това, и двата типа маски използват една и съща технология за изработка на възглавничките, която и в двата случая гарантира оптимално прилепване към лицето на ползвателя и изключителен комфорт.


Имам мустаци. Мога ли да използвам маските тип MIRAGE?
Да. Този тип маски на ResMed имат изключително тънка мембрана, която прилепва плътно, дори при наличие на мустаци. За още по-голяма прецизност, можете да изберете плитка възглавничка, която ще регулирате и поставите по-близо до ръба на горната устна. Плитката възглавничка позволява на ползвателите да наклонят маската повече и да поддържат оптималното прилепване на маската.

 

Как да избера маска, която най-добре ми пасва?
Важно е да изберете комфортна маска, която не предизвиква натиск в чувствителните зони на лицето, назалния мост и горната устна. Изпробвайте колкото е възможно повече маски, за да придобиете реална представа за продукта, който би Ви донесъл оптимален комфорт.

 

При терапия с BiLevel апарат, мога ли да използавм маска за цялото лице?
Да, разбира се! Според някои проучвания в тази област, ползвателите на BiLevel апарати предпочитата маски за цялото лице, тъй като са предразположени към дишане през устата и поява на големи изтичания на въздух от там. Тези проучвания доказват също, че почти всички пациенти, подложени на неинвазивна вентилация с позитивно налягане, преживяват комфорна на понижено изтичане на въздух през устата и/или дишане през устата. Изтичането на въздух през устата понижава качеството на Вашия сън и води до накъсване на последния.

 

Как и колко често трябва да сменям силиконовата възглавничка на маската?
Трябва да сменяте възглавничката на маската периодично, тъй като силиконът се изхабява и става неефективен с времето. Животът на възглавничката зависи от употребата, от типа на Вашата кожа и от почистването. Винаги е от полза да инспектирате Вашата маска възможно най-често. Лошата поддръжка може да доведе до неточно прилепване на възглавничката към лицето и по този начин до скъсяване на живота. За да удължите живота на Вашата маска, трябва всяка вечер, преди да я поставите, добре да измиете лицето си и след всяка употреба (всяка сутрин) много внимателно да почистите маската, съобразно предписанията на производителя. При всички случаи, трябва да използвате само мека сапунена вода, нищо, съдържащо алкохол, антибактериални агенти, парфюми и други. Оставяйте маската да изсъхне добре, без да я излагате на директна слънчева светлина. 
Лошото прилепване и фиксация на възглавничката към лицето обикновено е първият знак, че е време да смените маската (или само възглавничката). Проверете внимателно маската за малки дупчици и следи от износване, които биха довели до изтичането на въздух. Изтичането винаги води до компрометиране на терапията!

 

Как и колко често трябва да сменям колана за главата на своята маска?
Ще се наложи периодично да сменяте колана за главата. Също както възглавничката, животът на колана за главата зависи от употребата, от типа на Вашата кожа и от поддръжката. Добрата грижа за маската е ключът към нейния по-дълъг живот и перфектна фиксация. Почиствайте колана за главата поне веднъж седмично и го изсушавайте добре, без да го излагате на директна слънчева светлина. Ако кожата и косата Ви са по-мазни, може да се наложи да го почиствате и по-често. По принцип, коланът за главата има по-дълъг живот от възглавничката на маската, но това зависи от употребата и от околната среда.

 

Маската ми изтича. Какво може да означава това?
Това може да означава няколко неща:
 Неправилна настройка
 Неправилен монтаж
 Неправилен размер
 Маската е изхабена и трябва да се замени


Ако токът спре докато спя, ще мога ли да дишам нормално, ако използвам маска за цялото лице? 
Да! Маските на ResMed имат специална антиасфиксия клапа, която автоматично се отваря, в случай, че устройството бъде изключено и спре да работи. Това Ви позволява да дишате нормално през маската, дори при неработещ апарат.

 

Често ми се налага да презатягам маската, за да прилепне плътно към лицето, което е болезнено. Дали размерът на маската е подходящ за мен?
По всяка вероятност това означава, че размерът на маската не е подходящ за Вас. Когато използвате ResMed маска, особено важно е никога да не я презатягате. Ако доброто прилепване се получава само при презатягане на колана за главата, вероятно размерът на възглавничката не е подходящ, или опората за челото е регулирана по неправилен начин.

 

Често се случва да свалям маската си по време на сън. Как мога да я предпазя?
Този проблем често е свързан със запушването на носа. Ако страдате от синузит, или чести алергични прояви, ще получите по-добра терапия с маска за цялото лице и/или овлажнител. Обсъдете проблема с Вашия лекар или ResMed представител.

 

Кой е най-добрият начин да регулирам свота мска?
Лицевите мускули се променят когато легнем и се отпускат веднага щом заспим, така че винаги е добре да настройвате Вашата маска от позицията, в която заспивате най-често. Ако спите без възглавница, настройте маската по този начин. Ако се налага да спите в полулегнало положение, регулирайте максата в тази позиция.

 

Кога и как трябва да почиствам своята маска?

Ежедневно:
 Почиствайте маската старателно със сапунена вода.
 Не използвайте сапун с допълнителни ароматизатори! Препоръчваме употребата на обикновен течен сапун или шампоан за бебета.
 Подсушавайте маската добре и оставяйте да изсъхне, без да я излагате на директна слънчева светлина.

Седмично:
 Отделяйте ръчно и почиствайте старателно всички компоненти на маската. Използвайте само мек сапун, разтворен във вода.

Mask Fit

Reviews

Write Your Own Review

You're reviewing: Mirage Micro Mask System